Termékeink

Palackos PB-gáz

palack_23kgA palackos PB-gáz az élet több területén tűnik fel, mint hordozható energiaforrás. Egy 11,5 kg töltetsúlyú háztartási palackban lévő PB-gáz fűtőértéke egyenértékű 14,5 liter olaj, 150 kWh villamos energia, vagy 50 kg fa fűtőértékével. A palack fél kézzel felemelhető, könnyen szállítható, tiszta és számos berendezéshez csatlakoztatható.

palack_11kgTöbbféle palack van forgalomban Magyarországon, melyek alumíniumból, acélból és műanyagból (kompozit palackok) készülnek. Leggyakrabban az alumíniumötvözetből készült 11,5 kg, 23 kg töltősúlyú háztartási és a 11 vagy 12 kg töltősúlyú targonca palackok.

A palackok cseretelepeken szerezhetők be. A Magyar PB-Gázipari Egyesület tagvállalatai több, mint 10000 cseretelepet lát el palackkal, melyek a fogyasztókhoz közel, jól megközelíthetően helyezkednek el az országban.

A fogyasztók biztonsága érdekében a töltött palackok szelepeit csak roncsolással eltávolítható (műanyag fólia, pántos vakanya, stb.) elemmel zárják le. Az ép lezáró elem azt jelenti, hogy a palack töltetének megfelelő súlyáért, a benne lévő gáz szabványnak megfelelő minőségéért és a palack biztonságos felhasználásáért a lezáró elemen szereplő PB-gázszolgáltató felelősséget vállal. A palackok töltetsúlyának maximális mértéke a fólián szereplő mennyiség, minimális mértéke a töltetsúly – 3%.

Tartályos PB-gáz

A tartályos gázszolgáltatás népszerűségét annak köszönheti, hogy használatával a gázfelhasználás előnyei – a kényelmes, korszerű és gazdaságos energiaellátás – az ország bármely részében, a földgázvezetékektől távol eső helyeken is élvezhetők.

tartalyA tartályos PB-gáz alkalmazási területe széleskörű. A fogyasztók többsége otthona fűtéséhez, melegvíz ellátásához, valamint főzéshez biztosítja vele a szükséges energiát. Egyenletes minősége és magas fűtőértéke miatt kedvelt energiaforrás mezőgazdasági – elsősorban terményszárítás, továbbá baromfi-, sertés- és szarvasmarhatelepek, üvegházi vagy fóliasátras növénytermesztés hőellátására – valamint ipari és kereskedelmi vállalkozások számára. Kiválóan alkalmas gázüzemű munkagépek üzemeltetéséhez, hiszen alacsony szennyezőanyag kibocsátása miatt zárt térben is alkalmazható.

A Magyar PB-Gázipari Egyesület tagvállalatai a fogyasztók igényeinek magas színvonalú kiszolgálására törekednek. A tartálytelepítések esetén tagvállalataink munkatársai vagy minősített alvállalkozói a tervezéstől a hatósági engedélyezésen, a gázellátó rendszer kivitelezésén keresztül az üzembe helyezésig és a fogyasztó betanításáig mindent elvégeznek. Ez garantálja a fogyasztók részére a rendszer tökéletes biztonságát a minőségi munkavégzést és a folyamatos működéshez a megbízható gázellátást.

Motorikus PB-gáz

autogazA motorikus felhasználású PB-gáz gazdaságos és környezetkímélő üzemanyag. Használata során a benzin-üzemmel szemben jelentős költség takarítható meg. Káros anyag kibocsátása kedvezőbb, mint a dízel vagy a benzin üzemű motoroké. Az ország egyre több pontján lehetséges az autógáz (LPG) töltése. A Magyar PB-Gázipari Egyesület tagvállalatai kb. 600 autógáz töltőt lát el üzemanyaggal, melyek az ország teljes területét lefedik.

A PB-gáz üzemanyagként történő felhasználása gazdaságos megoldást nyújt targoncák üzemeltetéséhez is. Kisebb felhasználás esetén targonca palackkal oldható meg az ellátás, a palackokat tagvállalataink a helyszínen cserélik. Nagyobb számú targonca esetén célszerű helyszíni üzemi töltőt létesíteni. Tagvállalataink biztonságos, kulcsra kész telepítést és a PB-gázellátást folyamatosan biztosítják.